Omschrijving

De boekenreeks SPIEGELBEELD is een serie prentenboeken waarin diversiteit en zelfbewustzijn centraal staan. De serie bevat cultuursensitieve kinderverhalen met personages die de verschillende interculturele leefwerelden weerspiegelen, zoals die in onze westerse samenleving verankerd liggen.  

Hoofdpersoon is de 5-jarige Kelsey. Kelsey woont in de grote stad en heeft veel vrienden uit verschillende culturele milieus om zich heen. Al spelend baant zij zich een weg door onze multiculturele samenleving en ontdekt ze verschillen en overeenkomsten tussen mensen. Zo ontwikkelt zij een realistische, nuchtere kijk op de wereld. Zelfvertrouwen en zelfontplooiing gaan soms gepaard met onzekerheid en daarom is oma er om al haar vragen te beantwoorden. In alledaagse situaties beleeft Kelsey grootse avonturen. Herkenbaar voor iedere kleuter die net als Kelsey nieuwsgierig is naar zichzelf en anderen.

Doordat de interculturele achtergronden als een vanzelfsprekend gegeven verweven zijn in de verhalen van SPIEGELBEELD zijn deze superdiverse prentenboeken bijzonder in hun soort. Onmisbaar in elke kinderboekencollectie thuis en  kleuterklas.