Crowdfunding ‘Spiegelbeeld’

Spiegels en ramen voor ieder kind!

IMG-20171214-WA0191-1

Wat? Prentenboek Spiegelbeeld verspreiden onder de basisscholen in Suriname.

 

Wie zijn wij? Wij, Dayenne Schurman (schrijfster) en Dineke Liefers (illustrator), geven in eigen beheer het prentenboek Spiegelbeeld uit. Een multicultureel prentenboek waarin het vijfjarige meisje Kelsey, met Surinaamse achtergrond, de hoofdpersoon is.

 

Waarom deze actie? In Suriname is in de kleutergroepen een groot te kort aan prentenboeken. De boeken die er wel zijn missen de echte connectie met het donkere kind. Daarom zal het prentenboek Spiegelbeeld een verrijking zijn voor de klassen van Suriname. Een verhaal waarin de kleuters zichzelf zullen herkennen. Verder zal het verhaal bijdragen aan een positief zelfbeeld.‘Ik mag er zijn!”

 

Wat is er nodig? Om deze actie te doen slagen is er een bijdrage in de drukkosten nodig. Als ook een bijdrage om het prentenboek daadwerkelijk in Suriname te kunnen verspreiden.

 

Deel vooral! Doe je mee? Heel fijn! Maar delen is net zo belangrijk. We weten zeker dat er ook mensen in jouw vriendenkring zijn die dit boek leuk zullen vinden. Deel het project daarom via WhatsApp, Facebook, Twitter, Snapchat ,Linkedin of welk platform dan ook. Super!

 

Hoe komen de prentenboeken bij de scholen? De prentenboeken worden in Nederland gedrukt. En als pakket verstuurd naar Suriname. In Suriname zal Heidy Yorks, directrice van het CPI (lerarenopleiding) zorg dragen voor de verdere verspreiding onder de basisscholen.

 

Voor meer informatie ga naar www.derijkeleeromgeving.nl en volg Dayenne via haar facebookpagina Spiegelbeeld, Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram

Voor meer informatie ga naar
voordekunst

 

IMG-20171214-WA0184-1
Mijn drijfveer: ‘Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.’ Sharron McElmeel

Kijk voor de tegenprestaties op

www.voordekunst.nl/spiegelsenramenvooriederkind

Actie eindigt 1 maart 2018

Tijdens de boekpresentatie van 25 maart 2018 wordt het totaal aantal prentenboeken dat voor Suriname gesponsord wordt bekend gemaakt.

Ik zou het erg op prijs stellen als je mijn facebookpagina “Spiegelbeeld”; De  belevenissen  van Kelsey zou willen liken en deze sponsoractie deelt met jouw netwerk.

Dayenne

IMG-20171214-WA0179
Spiegelbeeld, een feest der herkenning!