The making of 'Spiegelbeeld'; De avonturen van Kelsey

Part 1: Een grote wens wordt steeds meer werkelijkheid.

 

 

 

Spiegelbeeld' de avonturen van Kelsey

Vorige week mijn 1ste afspraak met de uitgever.
En oh, wat waren ze enthousiast en vol bewondering over mijn werk.

Ja, ja ik ben druk bezig geweest met het schrijven van niet één prentenboek maar een serie boeken met als uitgangspunt  diversiteit.

‘Spiegelbeeld’ is een prentenboek met als doelgroep 4 tot 7 jarigen. Het bevat 24 pagina’s en heeft een educatief karakter. Dit prentenboek is onderdeel van een serie waarin de hoofdpersoon Kelsey centraal staat. In de serie worden SLO-doelen op het gebied van gecijferdheid behandeld. De serie is gekoppeld aan een educatief product, dat op het ogenblik in ontwikkeling is, waarbij het leren zichtbaar wordt gemaakt voor groep 1-2.

Kelsey is een vrolijk en stoer meisje. In bomen klimmen vindt ze hartstikke gaaf. Ze houdt niet van poppen, jurken en de kleur roze. Het liefst draagt ze elke dag haar tuinbroek en regenlaarzen. Het maakt voor haar dan ook niet uit of het zomer, herfst, winter of lente is. Kelsey begint een realistische kijk op de wereld te ontwikkelen en vraagt zich van alles af.  Zij beleeft als kleuter allerlei avonturen en stelt steeds de ‘waarom-vraag’ aan haar oma. Oma kan als geen ander antwoordt geven op de waarom-vragen van Kelsey.

 

Onderstaande citaat staat voor wat mij drijft.

Spiegels en ramen voor ieder KIND!

'Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel blanke kinderen zien alleen spiegels en‘Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.’
Sharron McElmeel

 

 

Ik zou het erg op prijs stellen als je mijn facebookpagina “Spiegelbeeld”; De avonturen van Kelsey zou willen liken.

Blijf je graag op de hoogte van dit mooie avontuur, volg dan mijn blog via de mail of social media.

Dayenne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s