The making of 'Spiegelbeeld'; De avonturen van Kelsey

Part 2: De eerste stappen zijn genomen!

22540228_1427461694028217_3012894144761093433_nJa, ja het gaat nu opeens rap!  Donderdag 19 oktober was mijn 2de afspraak met de uitgever en illustrator. Ongelooflijk wat er allemaal bij het uitgeven van een prentenboek komt kijken. 

De eerste stappen zijn in ieder geval genomen.

Spiegelbeeld‘ is een prentenboek met als doelgroep 4 tot 7 jarigen. Het bevat 24 pagina’s en heeft een educatief karakter. Dit prentenboek is onderdeel van een serie waarin de hoofdpersoon Kelsey centraal staat. In de serie worden SLO doelen op het gebied van gecijferdheid behandeld.

Kelsey is een zesjarig meisje dat onzeker is over haar uiterlijk en bang is anders te zijn. Als ze samen met haar oma in het park loopt ziet ze haar spiegelbeeld in de vijver en verzucht; . ‘Ik vind dat meisje niet mooi!’’.

 

Onderstaande citaat staat voor wat mij drijft.

Meer spiegels voor HET gekleurde KIND!

'Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel blanke kinderen zien alleen spiegels en‘Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.’
Sharron McElmeel

 

 

Ik zou het erg op prijs stellen als je mijn facebookpagina “Spiegelbeeld”; De avonturen van Kelsey zou willen liken.

Blijf je graag op de hoogte van dit mooie avontuur, volg dan mijn blog via de mail of social media.

Dayenne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s